Den beste trådløse høyttaleren til 3500 kronerDersom du er på jakt etter en alt-i-ett høyttaler som tar liten plass, ser kul ut og gir mest lyd for ca 3500 kroner så les dette.

Jeg har nettopp besøkt Hi-Fi Klubben, Oslo Hi-Fi Senter, Soundgarden og Spaceworld. Vil du spare for det samme, så kan jeg konkludere med at japanske Denon Heos 5 er det beste alternativet. Den har rett og slett imponerende trøkk i bassen, som gjør at du føler hvert trommeslag i kroppen. Samtidig god fylde i mellomtonene som gir en solid dur i gulvet og lufta, og like tydelig og ren diskant som løfter frem vokalene i musikken og tydeliggjør instrumenter som trompeter, piano og lignende. 

Disse har jeg hørt på og slik vil jeg rangere dem fra best til verst:

 1. Denon Heos 5
  Best trøkk og slagkraft i trommer. Best fylde i lavfrekvenser, mellomtoner og diskant, og produserer høyest volum. Denne og Bang & Olufsen har testens beste design også.

 2. Bose Soundtouch 20 series III
  Bra trøkk her og, men spiller ikke like høyt og har ikke like god fylde i mellomtonene, som gjør at lyden føles litt lettere. Bra diskant.

 3. Geneva Aerosphere Small
  Bra trøkk her og, men slår ikke like hardt fra seg som overnevnte. Spiller høyt, men taper seg i fylden på maks volum. Testens nest beste design, i en moderne, enkel og elegant rund utforming. Men litt for enkel til å måle seg med designferdighetene til for eksmpel Bang & Olufsen.

 4. Vifa Helsinki
  Imponerende god fylde i lyden. Spiller svært høyt til å være så liten, men ikke like høyt som overnevnte. Ikke like god trøkk i trommene heller. Tredjeplass designmessig. Litt for kjerringaktig.

 5. Harman Kardon Onyx 
  Mangler trøkk i bassen, men bra diskant og spiller høyt. Likevel føles lyden for lett. 

 6. Bang & Olufsen Beoplay S3
  Jevnt over bra fylde og trøkk til størrelsen å være. Men du trenger to og da dobler prisen seg. Den lille størrelsen begrenser kraften på volumet, og den når ikke opp i forhold til overnevnte.

 7. Bowers and Wilkins A5
  Ren og fin lyd, men når ikke opp i forhold til andre i denne prisklassen på trøkk, bass eller kraft. 

Etter å ha lest tekniske spesifikasjoner for flere av høyttalerne i dette prissegmentet, vil jeg anta at den solide kraften til Heos 5 kommer av at den har en passiv radiator, som gjenbruker lufttrykket til høyttalerelementene og dytter det ut. Av de syv høyttalerne jeg har hørt på, syns jeg personlig at Geneva Aerosphere Small, Bang & Olufsen og Heos 5 er de best designede produktene, som tar seg bra ut på utstilling i leiligheten. 

Men til sammenligning har Heos to én tommers tweetere og to fire tommers woofere, mens Aerosphere bare har en av hver. Til sammenligning med andre merker som Vifa, skryter ikke Denon av sin lange historie i markedsføringen. Men det 105 år gamle japanske selskapet har produsert Hi-Fi utstyr siden 1971, og har flere banebrytende oppnåelser på CV-en, som blant annet verdens første THX-sertifiserte hjemmesystem. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

28, Oslo

Arbeidssøkende journalist og barista fra Grønland.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits