Derfor feirer jeg ikke 1. mai
Jeg skulle gjerne feiret arbeidernes rettigheter i dag. Men jeg har ingen. Og i min verden er det stadig flere unge voksne som blir brukt av et kynisk arbeidsmarked. Der det ikke finnes noe trygghet eller rettferdighet.

Tar du opp kampen mot arbeidsgiveren så velger de heller å bruke noen andre som ikke skaper problemer. Arbeiderklassen fra gamledager som nå leder mange av dagens bedrifter, er mest opptatt av å forhandle lønn fram og tilbake med de som fikk jobb for 10+ år siden. Mens det er mange av oss som gjerne skulle vært en del av den.

Teamer som likelønn for kvinner, minoriteters rettigheter og den slags debatter, blekner i forhold til det virkelige problemet:  Den økende arbeidsledigheten blant unge - hele den neste generasjonen, med andre ord. Der stadig flere ikke har noe pensjonssparing, sykepenger eller garantert lønn.

Dette er et internasjonalt voksende problem som følges opp av store aktører som International Labour Organization, men ikke noe særlig her i landet. Til tross for at mange toppolitikere anerkjenner at denne utviklingen også har rammet Norge.

Les mer:

Worsening youth employment crisis - International Labour Organization

Prekariatet -  Den nye samfunnsklassen

Nav forventer flere arbeidsledige år

Siv Jensen: Frykter høyere arbeidsledighet

Én kommentar

merete

03.09.2015 kl.00:05

kul blogg du har =)

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

28, Oslo

Arbeidssøkende journalist og barista fra Grønland.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits