Hjemmelagd meksikansk bønnestuing: Frijoles Refritos

Etter å ha fått øynene opp for ekte meksikansk mat i det siste, bestemte jeg meg i helgen for å lære hvordan man lager bønnestuing.

Det er en veldig allsidig rett som kan brukes som en slags paté i burritoer, taco og andre ting. Da jeg besøkte restauranten Toloache i New York for noen uker siden, fikk vi refritos servert med nachos som ventemat.

Jeg brukte en pose svarte bønner, fordi de er den mest proteinrike bønnesorten og har en litt kraftig smak. De kokte i ca en time og 20 minutter. Deretter silte jeg dem og stekte dem sammen med tre tørkede jalapenos fra mexmat.no. Dette er ikke en rett som skal smake krydder, men ha en utviklet smak av bønner. Likevel tilsatte jeg litt oregano, som ofte brukes i det meksikanske kjøkken, og en klype hvitløkspulver. Oppskriften jeg tok utgangspunkt i, kommer opprinnelig fra den strålende meksikanske matsiden Mexicocooks

Ha svarte bønner i en kjele

Fyll med vann og kok i en time og 20 minutter til bønnene har en kremaktig konsistens.

Tørket chili må først mykes opp i kokende vann i ca. 10-15 minutter. Disse finhakket jeg etterpå og stekte i olje, før jeg hadde tilbake bønnene, etter å ha silt dem.

Tilsett oregano, havsalt og litt hvitløkspulver

Bruk stapper til å mose bønnene ut til en puré. Da begynner de å suge til seg enorme mengder vann. Ta derfor vare på vannet du først kokte dem i. Tilsett såpass mye at det blir en tyktflytende stappe.

Så kan du lage en meksikansk frokost med en tortilla, refritos, speilegg og litt salsa.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

27, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits