Slik lager du croissanter - sjelefrenden til en Cappucino

 

Nei jeg er ikke dau. Hvilken bedre måte kan man gjenopplive en blogg på, enn en masterclass i croissant-baking? 

Jeg og naboen hadde snakket lenge om å bake sammen en dag. Croissanter har for meg alltid vært myteomspunnet som veldig vanskelig. Noe du må være trent baker for å kunne lage. Så viste det seg at det ikke var så vanskelig. Og resultatet ble nydelig. Jeg har ofte kjørt rundt til flere bakerier i Oslo for croissanter i helgene. Nå skal jeg begynne å bake dem selv og sette de i fryseren før heving. Da kan man ta ut så mange man vil kvelden i forveien, og steke dem om morgenen. Det finnes ingen bedre frokost enn en kopp cappucino og en fersk croissant!

4 kommentarer

Kalle

26.02.2014 kl.21:39

Genialt.

Doffin

27.02.2014 kl.11:50

Godt å ha deg tilbake!!!

Marius Wærhaug Madsen

01.03.2014 kl.12:56

Doffin: Haha takk. Hvem nå enn du er.

vegar

01.03.2014 kl.15:08

Enig i at fersk croissant og rykende cappucino er en uslåelig velsmakende kombinasjon. Men det er vel ikke så sundt i lengden?

Marius Wærhaug Madsen

01.03.2014 kl.18:55

vegar: Det er ikke noe usunt ved en cappucino. En croissant derimot består omtrent kun av mel og smør. Altså karbohydrater og fett. Smør er bare sunt og godkjent innen lavkarbodietten: http://fitnessbloggen.no/7-grunner-til-a-bruke-smor-i-matlagingen/

Karbohydrater er det lurt å holde til et minimum. Så hvis en croissant er alt du får i deg av brødmat og mel på en hel dag, vil jeg påstå at det ikke det noe usunt. Husk også at karbohydrater gir deg energi, og bidrar til at du våkner om morgenen. Samtidig forlenger det metthetsfølelsen, slik at du ikke blir sulten med en gang du kommer på jobb. En halvtime før trening er en croissant ypperlig også. Det er mest luft vet du. Bare tenk at 1.1 kilo mel gir deg over 20-24 croissanter. Det er altså bare rundt 50 gram mel i en hel croissant.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits