Slik ble min første Peking-and

Før jul lagde jeg Kinas nasjonalrett for første gang: Peking-and.

Det er en veldig tidkrevende prosess, men oppskriften er ikke vanskelig:

  1. Den begynner med å bade de rå endene i en kokende varm sirup vann, med ingefær, sherry, honning og soyasaus. Dette sørger for at skinnet løsner fra kjøttet.
  2. Henge endene over natten til tørk. Helst med vifte som blåser dem tørre. Dette steget sørger for at skinnet blir sprøtt. Nesten som bacon.
  3. Steke endene i halvannen time over vannbad. De skal snus to ganger.
  4. Skjære anden opp på kinesisk vis.
  5. Servere med wonton-lomper, hoisinsaus og strimlet vårløk.

Peking-and er i likhet med pinnekjøtt, en rett som kun benytter grunnleggende teknikker for å bli perfekt. Og den ble utviklet for keiseren omlag 700 år siden.

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og den smakte akkurat som den jeg har fått på flere restauranter. Hver and gir ganske mye mat, tro det eller ei. Og endte med at jeg lagde andesuppe med nudler i dagen etterpå, og fortsatt har nok fryst and igjen til enda én - kanskje to middager til. 

 

Jeg kjøpte frossne ender i Svinesund:

Og etter badingen kokende vann hang jeg dem på badet med vifte mot seg, og åpnet vinduet for å gjøre rommet kaldt:

Her har de stekt ferdig etter drøyt 90 minutter:

Slik spiser man det:

Dagen etterpå ble det nydelig andesuppe med shitake-sopp, nudler, ingefær, vårløk, bok-choi og koriander.




 

Stikkord:

2 kommentarer

Eirin

08.08.2013 kl.22:38

Hei.

Kom over denne oppskriften da jeg søkte på hvordan jeg kan tilberede anden. Har nemlig en i fryseren og lurte derfor på om du tinte den over natten, eller om du hadde den fryste anden rett i gryta? Det er vel mye "greier" inni anden som må tas ut?

På forhånd takk for svar :)

Marius Wærhaug Madsen

11.08.2013 kl.09:26

Eirin: først må den tines før du kan starte oppskriften ja

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.





bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits