Dette tok jeg i helgen

På lørdag tok jeg svart belte i Karate. Det var på sin plass etter over ti års trening.

Sammen med rundt 300 utøvere, der flesteparten var fra vestlandet, trente jeg sammen med noen av verdens beste instruktører i Sandslihallen. Blant annet Ogata Sensei og Taniyama Sensei, som kom helt fra Japan. De jobber til daglig i Japan Karate Association´s Honbu Dojo - Hovedkvarteret til stilarten Shotokan.

Været i Bergen slo ikke feil, og det pøsregnet allerede første dagen jeg kom. Nok til at jeg ble forkjøla, og såpass kald og øm i kroppen, at samme hvor mye jeg varmet opp og tøyde ut, følte jeg meg fortsatt stiv som en stokk. Men jeg tok det rolig de første øktene på lørdag, og klarte til slutt å hente opp ilden i magen, til graderingen senere på dagen.

Tre runder med kamp (kumite) var det som skulle til, før jeg omsider ble tildelt graden Shodan. Da forsvant  alle bekymringer fra sinnet. Nå har jeg kjøpt et billig ventebelte i bomull. Det er nemlig vanlig å investere i et litt dyrere sort belte i Karate. Gjerne i silke, og med ens eget navn brodert i gull. Og jeg har nettopp funnet ut at mitt navn på japansk er マリウス.


Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits