Barbersaker for ekte gentlemen
Her er det ingen vibrerende barberhøvler eller store stygge spraybokser med kjemisk krem. Barbering på gamlemåten er best.

Disse verktøyene varer i 100 år og vel så det, fordi de er laget i rustfritt stål. Du finner ikke noe plastikk her. Såpen er laget for hånd og pakket ned i en beholder av sandeltre. Som man smører på ansiktet med en kost av grevlinghår - Den eneste pelsen en mann trenger å bry seg om. Som fortsatt er bedre enn alle nymotens syntetiske erstatninger. 

Slutt å bruk penger på de billige høvlene i plastikk med store skrikende logoer på. Ikke stol på Rema 1000 når det kommer til noe så viktig som din personlige barbering. Jeg ble frelst på tradisjonell barbering etter at jeg lagde et lite portrettintervju på grunnleggeren av nettbutikken Barbershop.no for mange år siden. Og jeg har ikke sett tilbake siden. 

Og hvis du tviler på hvor bra slike gammeldagse verktøy fungerer, la meg bare si det kort: Flerbladshøvler er en oppskrytt illusjon. Med en slik høvel velger du selv hvilke blader du vil ha, og jeg bruker verdens skarpeste barberblader fra japanske Feather. Det er en grunn til at slike blader fortsatt produseres. Og hvor mange sånne stygge spraybokser med kjemisk illeluktende krem kjøper du i året? Barbersåpen fra engelske Kent er produsert for det britiske kongehuset, og jeg har hatt min i nesten tre år. Hitill har jeg bare brukt 2/3 av den.  

Jeg syns det var litt artig at nesten alle gjenstandene på badet mitt nå er i rustfritt stål. Bortsett fra kosten, men det skal jeg gjøre noe med i framtiden! Problemet er bare at den ikke blir utslitt i det hele tatt! Skal du investere i et barbersett må du ut med litt over tusen kroner. Men den økonomiske gevinsten er fenomenalt stor. Og så verdsetter man det ritualet det er å barbere seg, mye mer.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits