Sjekk disse sexy svartingene

Jeans nummer 16 er de mest sexy buksene jeg har lagd. I coated denim ser de ut som halvparten skinn og halvparten dongeri.

Siden jeg så en slik bukse fra Nudie Jeans i butikken for rundt ett år siden, har jeg hatt lyst på det selv. Den var svært enkel, med svart tråd, rette bein og tykke beltehemper. Men den kostet 1200 kroner - altfor dyrt.

Da tenkte jeg som vanlig, at jeg heller får lage buksene selv, bare jeg får tak i stoffet. Men slike spesialbehandlede stoffer er det få som har. Til slutt fant jeg ved en tilfeldighet, en butikk på Ebay som hadde salg på det, og jeg kjøpte fire meter stoff av dem. Nå har jeg nok til to par til, eller kanskje en jakke eller frakk. Vi får se.

Coated denim har vært i motebildet de siste tre-fire årene. Det er vanlig dongeri av bomull, som er behandlet med en slags maling som er smeltet inn i stoffets overflate. Resultatet blir at det ligner litt på skinn, men fortsatt beholder teksturen til dongeri. Folder og deler av buksen som er utsatt for mye bevegelse, blir fort markert, og gir dem et utseende som er formet etter din kropp i bevegelse. Den noe gummiaktige overflaten beholder disse foldene slik at lyset skaper skygger i stoffet. 

En ting var klart da jeg valgte trådfarge og detaljer - det måtte være svart. På grunn av den noe matte overflaten til stoffet, virker den vanlige svarte polyestertråden ekstra blank. Og derfor blir den ekstra synlig, takket være materialkontrasten mellom tråd og stoff. Jeg valge også å droppe naglene denne gangen, fordi de ville stjelt for mye oppmerksomhet fra de delikate svarte kontrastene i buksene.  Det eneste jeg tillot meg var et pyntebånd jeg hadde rester av, som jeg plasserte på baklommene. Og en navnelapp i sølvfarget skinn, som understreker hvor moderne jeans dette er. Dette er alt annet enn tradisjonelt.

 

Stikkord:

4 kommentarer

Laila Klungtvedt

31.10.2012 kl.19:35

Veldig bra Marius. Kanskje litt mye med både dekoren og navnet så nær hverandre. Hva om du hadde plassert navnet på pengelommen eller under linningen framme? Da hadde du hatt noe som fenget oppmerksomheten både framme og bak. Nå vil navnet ditt forsvinne dersom du bruker belte. Bare en tanke.:)

Marius Wærhaug Madsen

31.10.2012 kl.19:59

Hei Laila. Jeg lurte fælt på hvor jeg skulle ha den lappen. Og myntlomma var ingen dårlig ide! Kanskje neste gang.

Men det er uansett meningen at merkelappen ikke skal stjele for mye oppmerksomhet. Den skal skjules under beltet! Det er bare en litt arti vri for en gangs skyld å ha en merkelapp. Litt av gleden med å lage egne klær er jo nettopp å slippe merkelapper!

Phelps

31.10.2012 kl.20:21

Meget godt jobbet. To spørsmål: hvor lang tid bruker du pr bukse? Hva tenker du om skinny vs regular vs andre typer fit?

Marius Wærhaug Madsen

31.10.2012 kl.20:53

Phelps, jeg er tilhenger av det du kaller for regular fit. Fordi jeg må kunne bevege meg i buksene. Jeg syns det er like viktig at de er funksjonelle, som at de er pene. Og siden jeg har ganske store lårmuskler, er det nesten ingen skinny-bukser som passer meg uansett.

Men det er triks du kan gjøre for å få god bevegelighet med en vanlig passform. Som å sy den i uvasket dongeri, bruke den en stund, og vaske den. Da vil den krympe inn til å sitte mer støpt på kroppen, men allikevel ha den gode bevegeligheten.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits