Derfor ble Bad helt annerledes enn Thriller

Spike Lee er aktuell med en ny dokumentar om hvordan Michael Jackson lagde Bad. Albumet som nylig ble 25 år.

- Folk glemmer at dette albumet kom etter Thriller. Som fortsatt er verdens mest solgte album noensinne. Da kan du bare forestille deg hvilket press Michael opplevde. Hvordan lager man en oppfølger til noe sånt? Han var aldri fornøyd med det han gjorde. Han ville vokse og utvikle seg. Og det er akkurat det store kunstnere gjør. Store kunstnere repeterer ikke det samme på nytt og på nytt igjen. Det er hva denne dokumentaren handler om, sa Spike på filmfestivalen i Venezia, Italia.

Lee er kanskje den største afro-amerikanske regissøren i verden, og står bak en årrekke med samfunnskritiske dokumentarer og filmer, som blant annet "Get on the bus", "Malcolm X" og flere. Nå har han valgt å belyse den kreative prosessen bak Bad. Et album mange avfeide som en bommert, fordi det ikke solgte like bra som Thriller. Men albumet har faktisk blitt verdens femte mest solgte album.

I Norge er tydeligvis ikke Spike Lee like anerkjent. Dokumentaren "Bad 25" har gått på kino i både New York og Los Angeles i ukesvis nå. Men her i landet har vi nesten ikke hørt et pip om den. Til tross for at kjendiser som Kanye West og Justin Bieber stiller opp. Og enda viktigere, Michaels kolleger som var med å jobbe på Bad-albumet. Bransjens beste med andre ord.

Den kunne gått på kino i Norge også. Bare så det er sagt. Jeg vet ikke om noen norske tv-kanaler forhandler om rettighetene til å vise den. Men det burde de! Hvis ikke det heller er tilfellet, så bekreftet Spike Lee da jeg spurte han på Twitter, at dokumentaren kommer på Blu-Ray.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits