Jeans no. #15 - Cone Mills Selvage Denim

Nå er de ferdige. Buksene laget av verdens beste dongeri. Fra veveriet Cone Mills i North Carolina, USA. 

Dette er ekte selvage denim. Laget på det over 100 år gamle veveriet, som har vært med på å gjøre jeans til det plagget det er i dag. Jeg valgte for første gang å sy dem i et helt rettskåret mønster. Det gjør dem litt større i hoftene, der vanlige jeans er innsvinget. Men dette krymper inn og tilpasser seg kroppen, jo mer du vasker å bruker dem.

Vasking avgjør ganske mye av passformen på bukser. Det vanlige er å vaske stoffet, før man klipper ut mønsteret. Men her valgte jeg å klippe ut mønsteret i helt rått stoff. Og når de var ferdige, fryktet jeg nesten at jeg hadde laget altfor store bukser. Men etter å ha sitti i badekaret, og vasket dem to ganger, har de krympet inn overraskende mye.

Dongeri krymper nesten åtte centimeter i lengden, og 2,5 centimeter i bredden - som tommelfingerregel. Med dette i tankene, forlengte jeg beina med fem centimeter, som resulterte i fortsatt ganske lange bukser. Men her er det altså et poeng å kunne brette opp beina, for å vise den røde selvage-kanten, som forteller deg at dette er dongeri av ypperste kvalitet. 

  

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits