Bilder fra Feria del Rosario

I midten av oktober er det beste tidspunktet å besøke Fuengirola på. Da feirer spanjolene her sin versjon av 17. mai, bare at denne festivalen, simpelt kalt "feria", varer i en hel uke.

Det føles som å være midt i en Zorro-film. Damene gir deg hakeslep med sine tradisjonelle spanske kjoler. Mens uniformerte ryttere fra den spanske rideskolen traver rundt i byen og drikker.

Om natten er det ikke uvanlig å se dem stoppe utenfor utesteder og få servert vin - alt mens de sitter på hesten. Og jo fullere de blir, jo villere blir hestene. Men jeg har ikke sett noen falle av hesteryggen i fylla. De er som ett. Hest og rytter.

På festivalen sereveres det mohito overalt. Drinken er overraskende populær her. Og de har også utviklet egne varianter med melon og jordbær.

Den andre hånda kan du holde churros med. En spesiell kake som de tydeligvis elsker her. De ligner litt på smultringer. Bare at de er avlange, og fylt med enten sjokolade eller vaniljekrem. Det er faktisk såpass populært at kaffeer og kaffebarer også kaller seg "churreria". For å understreke at man får denne kaken der.

Én kommentar

Makin

16.10.2012 kl.11:55

Ble det noe på deg? ;)

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits