Min første hjemmelagde skjorte

Etter å ha bare lagd bukser i ett år syns jeg det var på tide å prøve noe nytt. Derfor bestemte jeg meg for å sy skjorte.

Jeg har alltid ønsket meg en skjorte i en fin grønnfarge, og fant derfor en thaisilke i grønt, med rødt skjær. All thaisilke er vevd med to farger. Denne kostet 170 kroner meteren. Til en skjorte trenger man tre meter. Jeg benyttet Kwik Sew sitt nyeste skjortemønster #K3883.

Selv om thaisilke er et av de flotteste silkestoffene i verden, viste det seg å være helt forferdelig å jobbe med. Det revner lett, strekker seg ut, og krøller hele tiden. Selv om den ser feilfri ut på bildene, så er den alt annet enn det, ved nærmere inspeksjon. Stoffet er rett og slett så forferdelig å sy med, at jeg aldri kommer til å kjøpe det igjen. Neste gang jeg vil ha en thaisilke-skjorte, skal jeg kjøpe det i Thailand.

Akkurat som med jeans, viste de små detaljene seg å være vanskeligst. Og det er spesielt to ting innen skjortelaging: Montering av kragen på skjorta, og montering av mansjettene på ermene som var vanskelig. 

Det positive jeg kunne hente ut av denne erfaringen, er at mønsteret jeg valgte viste seg å ha ganske bra passform. Med riktig lengde på ermene, lengde på skjorta og størrelse i kragen. Men neste gang skal jeg velge et hardere stoff. 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits