Jakten på sterkere kaffe del.1: Det lønner seg å være sær

Har du noen gang fått en cappucino på kaffebar som nesten ikke smaker kaffe, men heller bare varm melk?

Det har jeg også, og det er derfor jeg har startet dette kaffeprosjektet, hvor jeg jakter på en mye kraftigere espresso. Det fører til at jeg må bryte trender, og bruke ingredienser som de fleste faglærte baristaer skyr her i Hovedstaden.

Da jeg vokste opp på 90-tallet, smakte kaffe, kaffe. Det var bittert og hardt i smaken, og dette var før espressobølgen kom til landet. De siste årene har en trend oppstått blant de som driver kaffebarene her i byen. Nemlig at kaffens smak skal preges av sjokolade, nøtter og karamell, med en fløteaktig konsistens, og minimal bitterhet. 

Dette høres fint ut på papiret. Men jeg syns det fungerer dårlig i cappucinoen min. Det har vist seg at nesten ingen brennerier benytter seg av den såkalte robusta-bønnen her i landet. Kaffebrennerne her syns den smaker vondt, og har nesten et rasistisk forhold til denne ingrediensen, som er helt vanlig i andre deler av verden. Italia, USA, Asia, for å nevne noen få.

Jeg forklarte problemstillingen min til kaffebrenneren Henrik, fra Grünerløkka Kaffehus. Han var så snill at han har gitt meg disse fem posene med spesialtilpassede kaffeblandinger, kun for meg. Det viste seg at han hadde robusta-bønner fra Malawi på lageret, som han aldri hadde brukt, og disse tester jeg nå i tiden fremover, for å komme fram til en bedre cappucino.

Blandingene er som følger:

  • 75% Peru og 25% Robusta
  • 40% Brasil, 40% Peru og 20% Robusta
  • 20% Robusta, 20% Malawi og 60% Costa Rica
  • 20% Robusta, 20% Guatemala, 30% Costa Rica og 30% Peru
  • 80 % Brasil og 20% Robusta

Følg med i tiden fremover for å lære mer om hvordan kaffens smak er bygget opp, og les vurderinger av hver blanding.

 

Stikkord:

2 kommentarer

Officer

04.10.2012 kl.00:51

Dette er en kjempe bra test!!

Marius Wærhaug Madsen

04.10.2012 kl.15:29

Takk Officer: skal prøve å få ut del.2 før helgen.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.





bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits