Ukens alkofaling: Brennende heit kanel-likør

Nå har jeg oppdaget verdens beste likør: Fireball.

Den kanadiske likøren er laget av whiskey og krydret med kanel. Som gir den samme effekten som i "tyrkershotten" Hot n´ Sweet, hvor krydderet bidrar til å gjøre drikken sterkere. Men samtidig er den søt, og har en tung rund smak av trefat i bakgrunnen. Slagordet deres er "Smaker som himmelen og brenner som helvete". Og det har de rett i.

Når jeg drikker et glass med Fireball føles det nesten som jeg sitter på prærien med revolveren ladet i hylsteret, og cowboyhælene plantet over gelenderet på saloonen. Sanden blåser opp i lufta, og det lukter tørr ørken mens sola steiker. Å drikke Fireball er nesten som å smake på følelsen av å være cowboy.

Den er sikkert god i noen oppfinnsomme drikker. Da tenker jeg i retningen av irish coffee og lignende. Men da må man gidde å prøve. Det gjør ikke jeg. Den er så fenomenal på egen hånd. En av de beste likørene jeg har vært borte i. 

Én kommentar

Anine

28.09.2012 kl.23:19

Sikkert dødsbra til irish, ja. Tror ikke jeg kommer til å kjøpe meg en hel flaske, men om de har den ute, kan jeg sikkert prøve.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits