Nattbilder fra elvelangsvandringenEn gang i året forvandles natten til høylys dag her i Hovedstaden. Da lyser Akerselva opp av én million brennende fakler. Og stammefolket trommer høsten inn mens de masjerer ned mot sentrum med ulvene.

Det er drømmen i hvert fall. I virkeligheten ser det heller ut som vaktmesteren fra Sagene skole har kjøpt en pose telys på Rema 1000 og plassert dem med 30 meters mellomrom langs elva. Men jeg lot meg lure ut i kulda allikevel, og gjorde det til en øvelse i nattfotografering.

Bildet over fra Månefisken ble det beste. Men denne caféen ser lik ut nesten hver kveld, bortsett fra de små lysene på brua.

Jeg syns egentlig hele arrangementet kunne vært mye bedre. For det første kunne det vært mer fakler. For det andre kunne det blitt servert noe annet enn vafler. Hvorfor skal vi alltid gjøre det så jævlig tafatt her i Norge? Hvorfor ikke grillspyd, øl fra mikrobryggerier, gløgg og mer spennende ting? Dette er noe som skjer en gang i året, og engasjerer tusenvis av mennesker i sentrum. Men det bare oser av sparsommelighet.

Når det var såpass få levende lys, var det ikke lett å ta gode bilder. Istedenfor lot jeg meg sjarmere av det symmetriske utseendet til Myrens Verksted. 

Man får nok enda dårligere bilder med iPad. Stikkord:

2 kommentarer

Marita

21.09.2012 kl.14:56

Så vakkert ut!

Frank Eivind Rundholt

22.09.2012 kl.11:48

Jeg savnet også litt mer lys. De kunne jo ha lyssatt elva med forskjellige lys for å skape stemning.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits