Tilbake til tradisjonen med jeans nummer #14

Denne gangen var målet mitt å lage de teknisk beste buksene jeg noensinne har lagd.

Høsten er kommet og da er alt kjedelig. Det betyr ingen jeans i speilfløyel eller japansk sølvdongeri, eller andre farger som jeg viser fram i Made by Me denne måneden. Noen ganger er det nødvendig å gå tilbake til å styrke det grunnleggende, samme hvillket fag man driver med. Det gjør vi i karate, og nå gjør jeg det med dongeribukser.

Jeg har nesten mistet tellingen, men jeg tror dette er mine hjemmelagde jeans nummer 14. Jeg hadde lyst til å lage noe veldig tradisjonelt, og derfor valgte jeg en helt vanlig sort dongeri, og gul kontrasttråd. Jeg ville at disse buksene skulle bære preg av høy presisjon, og se like profesjonelle ut som et par fabrikkproduserte bukser. Med nyanskaffet overlock-maskin, og stadig bedre sømferdigheter, ville jeg perfeksjonere et helt vanlig par hverdagsbukser. 

Derfor brukte jeg ekstra mye tid på at sømmene skulle bli så rette og gjevne som mulig. For å lage de teknisk beste buksene jeg noensinne har laget. Samtidig har jeg prøvd ut noen nye ideer som forhindrer at de blir dønn like buksene fra Levi´s i skapet mitt.

  • Usynlig tråd: Jeg har valgt å skjule flere av sømmene og kun brukt gul kontrasttråd på de stedene jeg mener er viktigst for jeans. Blant annet er kun den vannrette sømmen over baken synlig, mens den loddrette nå er skjult. Da blir det liksom noe uvanlig - over det helt vanlige. Noe man ikke helt klarer å sette fingeren på.

  • Nagler overalt: Jeg har valgt nagler i messing denne gangen, mens det vanlige er kobber. Messingen har samme farge som den gule tråden jeg har brukt, og det gjør buksene mindre sprakende, og mer helhetlige. Samtidig har jeg for første gang plassert nagler på baklommene også. Som også er sydd med svart tråd. Nå blir heller naglene det som fanger blikket istedenfor tråden.

  • Knapper i gylfen: Jeg har nylig begynt å bruke knappegylf istedenfor glidelås. Det er mer tradisjonelt, og selv om det krever litt mer arbeid, er det faktisk lettere å lage. Jeg syns egentlig det er bedre også. Det har et mer solid preg.

  • Ekstra vide beltehemper: Jeg har alltid syns at beltehempene til Levi´s og andre merker har sett så slanke og feminine ut. Derfor har jeg laget hempene på disse buksene dobbelt så vide.  

  • Ny myntlomme: Jeg har laget en slankere og mer tradisjonell utformet myntlomme denne gangen. Men kun valgt enkel søm, for å tone ned detaljpreget. 

  • Monotont preg: Jeans er egentlig ganske detaljerte plagg. Men med disse buksene har jeg stilt meg selv spørsmålet "hvilke detaljer er viktigst?". Noe som resulterte i at jeg valgte å skjule flere av de sømmene man tar for gitt at skal være der. 

Målet var å skape noe veldig vanlig, men som allikevel skiller seg ut i det små. Bedøm selv:

Knappegylf: Avstanden mellom hver knapp er fire centimeter. 

 

 Usynlig søm: midtsømmen på bakstykket og lommene er nå skjult.

 

Overlock: Innsiden av buksene ser nå flottere ut enn noen sinne, takket være fire tråds overlock-søm.
Stikkord:

6 kommentarer

Phelps

07.09.2012 kl.12:17

Godt jobbet! Men fortsatt ikke like kule som buksene du har på i banneren ;) Hvorfor lagde du myntlommen litt kjegleformet?

Marius Wærhaug Madsen

07.09.2012 kl.12:57

Phelps: I logoen her tenker du på? Det er bare helt vanlige svarte Levi´s. Myntlommen er formet på den måten som i de fleste andre dongeribukser du får kjøpt. Men det var Levi´s som fant opp dette. Det er bare jeg som har valgt å ha den helt rett på mine tidligere bukser. Denne gangen prøvde jeg å kopiere den klassiske fasongen istedenfor.Jeg skal lage den litt større igjen neste gang. Størrelsen på myntlommen er noe som har variert de siste tiårene. Egentlig var det en klokkelomme, for den gang man brukte lommeur.

Geir

10.09.2012 kl.14:20

få se dem på

A

12.09.2012 kl.00:51

Hei:-) jeg lurte på om du kunne lage en spiseguide fra løkka? Steder du anbefaler å spise? Leste anmeldelsen din om chop stix ser du. Hadde tenkt meg der, men ble skeptisk nå. Hva med lille Asia?

Marius Wærhaug Madsen

12.09.2012 kl.13:37

A: En spiseguide er nok litt for ressurskrevende til å gjøre gratis. Men det kommer noen tips her i ny og ne :-) Bare følg med.

Taylor

13.09.2012 kl.23:35

These turned out great! Nice work with the button fly. I like the minimal top stitching and clean look.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits