Chabua Bubble Tea - Jeg håper disse overlever


I dag prøvde den nye tebaren Chabua på Grünerløkka. De spesialiserer seg på rar iste.

For oss fleste er dette en ny måte å drikke te på. Men det ble funnet opp på 80-tallet i Taiwan. Noe som sier litt om hvor lang tid det tar før impulsene når lille Norge. Chabua ligger nederst i Thorvald Meyersgate, og er den første av sitt slag som lager såkalt "perlete" i landet.

Drikken er rett og slett en smakstilsatt iste, hvor du kan velge smaker som guava, mango, lychee og mer. Jeg tok den siste. Deretter får du velge hva slags "bobler" du vil ha oppi, som alle har sin egen smak. De ligger i i disken, der salaten vanligvis ligger på gatekjøkken. Jeg prøvde alle på en gang.

Kort fortalt er dette små innkapslede jusbobler i forskjellige farger. Når du drikker teen med det store brede sugerøret, følger kapslene med inn i kjeften. De har konsistensen til veldig tynn gelé, og når de sprekker så eksploderer bokstavelig talt smakene i munnen. Du kan enten tygge dem eller bruke tunga.

Det er veldig lett, morsomt og godt. Jeg tok meg selv i å sitte å studere denne rare drikken, og lete etter nye kuler å fange i sugerøret. 

Fargene er knallsterke både på teen, de ansatte og interiøret. Og alt ser veldig minemalistisk og "neon" ut. Et artig tilskudd til drikkebransjen, for deg som har lyst til å prøve noe annet enn de mange kaffebarene. Jeg vet i hvert fall at jeg skal tilbake hit. Jeg bare håper det slår an hos løkkabeboerne og ikke blir for sært. Vi trenger mer mangfold.

 Stikkord:

4 kommentarer

Liv

13.08.2012 kl.08:31

Kult!! Hvorfor ikke et innlegg om hvorfor Sagene er byens beste bydel? ;)

Marius Wærhaug Madsen

14.08.2012 kl.21:51

Liv: Det ville blitt for langt. Og det er ikke sikkert jeg hadde klart å være like ydmyk som jeg vanligvis er! :P

A

12.09.2012 kl.00:54

Spennende! Dette må jeg prøve ut. Genial blogg foresten!

Marius Wærhaug Madsen

12.09.2012 kl.13:37

A: Tusen takk. Håper du fortsetter å lese.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits