Testet nettopp kaffe fra Grünerløkkas nye kaffebrenneri

Visste du at Grünerløkka nettopp har fått et nytt kaffebrenneri? Nå har jeg testet bønnene deres.

Det er alltid gøy når jeg midt i beste Oslo, kan kjøpe noe som faktisk er laget i nærområdet. Grünerløkka bakeri har nylig etablert seg på nedre jåleløkka. Mellom Bolia og Jacbobs Allé. Jeg vet det - du skulle nesten ikke tro det var snakk om gode gamle Løkka her.

Men jeg ble overrasket da jeg fant ut de utenom å lage litt småkjedelig bakverk, også brenner sin egen kaffe. Det er faen meg på tiden at Tim Wendelboe får litt konkurranse på hjemmebane. 

Kort sagt står espressoen til terningkast fire. Den var rett og slett litt for "vanlig" i smaken, og merkes ikke så godt gjennom en cappucino som jeg håpet. Men den bærer en viss tyngde, og kanskje en litt tydeligere nøttearoma enn flere andre brennerier sin espresso. Men så langt er Oslos beste espresso fra Holmlia. Der jeg nylig kjøpte en kaffekvern og nybrent halvkilo espresso til 90 kroner. Så når det er mulig, syns jeg Grünerløkka Bakeri kunne stilt opp med litt mer konkurransedyktige priser. 

Jeg litt skuffet over at de bare har én type espresso. Når de brenner egen kaffe, anser jeg dem som en spesialistforretning. Da vil jeg ha litt bedre utvalg. De har valgt en artig løsning i presentasjonen av kaffen sin. Ved å sette flagg på posene, etter hvor bønnene kommer fra. Hvorfor har ingen tenkt på det før? Smart! Bare synd alt det andre var traktekaffe. Sånt skvip er forbeholdt massene. De som spiser Grandiosa. 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits