Dagens nye lærdom: Cæsarsalat som middag

I dag lærte jeg meg å lage cæsarsalat. Selvfølgelig med dressingen fra bunnen av.

Cæsarsalat er en fin rett, som lett kan gjøres ekstra mettende med nok kjøtt.  Dermed blir den et strålende lavkarbomåltid. I dag lagde jeg det for første gang, etter å ha sett et par oppskrifter på Youtube, og fikk det til med en gang.

Jeg utelot ansjosen fra dressingen. Ikke spør hvorfor. Jeg skal forklare det nå = jeg hater sjømat. Det ville aldri falt meg inn og most en fisk inn i en dressing.

Dagen i forveien hadde jeg lagt striper av kyllingbryst i marinade av sitronsaft, hvitløkspulver, paprikapulver, salt, pepper, og olivenolje. Dette stekte jeg i ovnen, sammen med åtte skiver bacon. I mellomtiden pisket jeg sammen eggeplomme, dijonsennep, salt og pepper, parmesanost, vineddik, og hvitløk, før jeg gradvis tilsatte olivenolje. Det emulgerte øyeblikkelig, og jeg tror jeg nå kan lage majones og aioli uten problemer neste gang. Jeg lærte med andre ord å lage tre retter ut av en. 

Vanligvis skal man bruke lange smale salatblader, men jeg kjøpte en miks av tre forskjellige salattyper. I tillegg hadde jeg en tomat i, selv om mange purister er imot dette. Akkurat som de er mot å ha gullrot i coleslaw. Jeg kuttet også ut krutonger, men skulle jeg hatt noe slikt i, ville jeg brukt pinjekjerner. 

Stikkord:

9 kommentarer

Kamilla Haaland

07.07.2012 kl.19:23

jeg lager også alltid uten ansjos! hehe, kan ikke falle meg inn heller å ha fisk i :P

Vatningen

09.07.2012 kl.23:15

Jeg ser også gjerne at du skriver et innlegg om kornbarren!

Er du fortsatt blakk og arbeidsløs? :P Ser du har begynt å skrive i Se Og Hør.

Marius Wærhaug Madsen

09.07.2012 kl.23:30

Vatningen: Det stemmer. Jeg er verken blakk eller arbeidsløs for tiden. Jeg bør vel endre den beskrivelsen.

Rover

09.07.2012 kl.23:44

Når ble majones og aioli egne matretter?

Marius Wærhaug Madsen

10.07.2012 kl.00:09

Rover: Den 7.7-2012. Da jeg lagde det for første gang.

Phabestø

21.07.2012 kl.11:14

Kommer det mer snart? Skal du skrive noe om 22. juli?

Marius Wærhaug Madsen

23.07.2012 kl.20:00

Phabestø: Jada haha. Det kommer mer. Jeg har noen innlegg som snart er klare. Men hvorfor skulle jeg skrive om 22. juli? Jeg hadde ingenting med det å gjøre.

Rune

20.10.2012 kl.13:10

Vel, det er virkelig IKKE caesar salat du har laget, og dressingen bærer heller ikke preg av å være slik den skal være. Beklager, men blir bare irritert over folk som kaller "egenkomponerte" salater for Caesar salat. Caesar salat SKAL lages med romano, og dressingen skal og lages med gitte ingredienser og oppbygning..!

Marius Wærhaug Madsen

21.10.2012 kl.21:42

Rune: Det er helt riktig Rune. Det skulle vært romanosalat. Men så er det ikke alle butikker som har det, og da må man nøye seg med dt nest beste. Men i motsetning til deg så vil jeg påstå at det fremdeles er cæsarsalat. Dressingen er laget etter tradisjonell oppskrift. Men du peker jo ikke ut noen spesifikke mangler her, så da antar jeg at u ikke kan det selv. Takk for at du kommenterer.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits