Kaffens kommandosentral komplett med kvern

Fra nå av heter denne delen av kjøkkenet: Kaffens Kommandosentral. Jeg har nettopp kjøpt ny kaffekvern fra Rancilio. Da må det høres proft ut!

Det er her jeg starter hver morgen. Med espressomaskinen fra italienske Rancilio, med termometer i melkemugga, og nå kaffekvernen, laget for maskinen.

Hittill har jeg klart meg med en billig kvern fra Krups, og har liksom aldri helt trodd på myten om at kverna er det viktigste. Jeg har også syns at kvernene var altfor dyre. Men i går punget jeg altså ut 2500 kroner, for Rancilio Rocky, hos Temperato i Holmlia. Der var de opptatt med å smake på nyimportert kaffe. Jeg rakk akkurat fram før stengetid, og det var et hyggelig besøk.

I dag morges prøvde jeg kvernen for første gang, og resultatet var åpenbart: Kaffekvernen ER det viktigste. Da jeg brygget espressoen, fikk jeg mørkere crema enn noensinne. Og selv om jeg brukte samme kaffebønner som før, klarte Rancilio å få merkbart mer smak ut av bønnene. Den nykvernede kaffen så også mer fuktig ut. Akkurat som mer av oljene var bevart - der smaken sitter.

Den var også betraktelig treigere til å kverne kaffe. Men det er en fordel, i motsetning til hva de fleste tror. En god kvern skal nemlig kverne sakte, for å unngå at friksjonen i kvernesteinen svir kaffen mens de kverner. Derfor er alle billige kverner ganske kjappe og høylytte. Denne durer stille for seg selv. Nå ble det plutselig litt mer gøy å lage frokost.

Dette har vært frokosten min, hver eneste morgen de siste årene. En 100 grams kornbarre, og en cappucino, fra den nye kverna. 
Stikkord:

2 kommentarer

K

05.07.2012 kl.23:17

Kan du skrive et eget innlegg om den kornbarren, pls?

Marius Wærhaug Madsen

07.07.2012 kl.16:23

K: Hei, det skal jeg ha i tankene, og prøve å lage et innlegg på neste gang jeg lager de. Følg med framover. Takk for at du leser.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits