Dagens høykarbo-middag: Moderne New York-style pizza
Selv om jeg er en lavkarbomann har jeg noen utskeielser i blant. I dag ble det pizza. Laget slik det skal gjøres.

Du får ikke noe sånt som dette på Villa Paradiso. De lager typisk tradisjonell italiensk pizza. Med andre ord -  de er gjerrige med ingrediensene. Men folk betaler fortsatt 150 kroner for en pizza med tre pølsebiter på. Lettlurte jævler!

Bunnen er bakt på type "00" italiensk pizzamel, med olivenolje produsert av St. Hanshaugens, og en av byens beste delikatesseforhandlere, Gutta På Haugen. Med tomatsaus laget av importerte tomater fra San Marzano i Italia, og fiordilatte mozzarella (av kumelk). Til topping bruker jeg en av de beste spekepølsene som finnes; spianata calabrese, støttet opp av grønne oliven, frisk paprika og rød løk. 

ALT er ferskt. Hadde en restaurant servert deg denne pizzaen, ville de lagt stripene av spekepølsa utover, og ville ikke fått plass til mer enn fire skiver. Jeg har foldet dem og fått plass til betraktelig mer. Når jeg baker pizzaen i steinovn på 400 grader, blir kantene på pølsa lett svidd, men ikke brent. Det er karamelliseringen som sørger for en bacon-aktig smak og sprø konsistens. 

Det er ingen som lager pizza på denne måten i Norge. De fleste i hovedstaden som hevder å lage "ekte italiensk pizza", vet ikke hva de snakker om. Men pizza av denne sorten er en amerikansk videreføring av den italienske grunnidéen. Kortere sagt, mer av alt, og nok mat.

Samtidig som det er små forandringer i både saus og bunn, som gjør at den skiller seg ut fra italiensk. En New York-pizzabunn er blant annet laget med egg i. Det gir den en fyldigere smak, og gulere farge. Samtidig er sausen krydret langt mer eksotisk enn tradisjonelle italienske sauser. Men vær sikker, det er ikke noe masala-pulver i denne. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits