Denne gjør alt tenkelig på kjøkkenet.Vi har nettopp skaffet oss en Kenwood kjøkkenmaskin her hjemme. Den er så allsidig at den erstatter alt av vårt tidligere kjøkkenutstyr.

Allerede etter et par dager i hus hadde jeg brukt den tre forskjellige formål: Knadd pizzadeig, blandet massen til kornbarrer, og laget proteinshake i blenderen man kan sette på én av de tre uttakene for ekstrautstyr.

Det jeg brukte tre forskjellige maskiner til før, kan jeg nå gjøre i denne éne. Og det er bare begynnelsen. Coctail blenderen jeg hadde stående i ett skap, sitruspressa som sto i et annet, og nøttehakkeren jeg hadde liggende i en skuff, er nå overflødige alle sammen. For ikke å snakke om food processoren i plastikk. Kenwood maskinen består av stål og aluminium hele veien.

I megapakken vi kjøpte, følger alt dette med, samt en rekke annet. Og alt fungerer ved å sette forskjellige apparater på et av de roterende leddene, slik at du hele tiden bare bruker én stikkontakt. Dermed skaper en slik maskin orden, øker effektiviteten på kjøkkenet, og ikke minst sparer den plass.

Slike mekaniske mesterverk imponerer meg. Når en maskin er så gjennomført og robust, mens det ikke finnes én knapp for mye eller overflødig detalj noe sted. Når den jobber, er den så hardtarbeidende at det virker som den yter det lille ekstra for deg. Siden du er så flink. Litt som en gammel Singer symaskin eller et Apple produkt. Dette er det ypperste innen ingeniørkunst.

Det fulgte blant annet med en kjøttkvern. Noe jeg aldri trodde jeg ville ha behov for. Men jeg ser ikke bort fra at jeg begynner å lage min egen kjøttdeig snart. Jeg vet det er sært, men kanskje det blir så vellykket at jeg en gang i  nær framtid, slutter å spise butikkjøpte pølser. Man må jo ha visse grenser her i livet. 

 

Stikkord:

3 kommentarer

keowyn

08.05.2012 kl.20:23

hurra for gode kjøkkenmaskiner! er kjempefornøyd med min også!

I r l i n -

08.05.2012 kl.20:24

Ikke værst ;D

Alceste

21.06.2012 kl.03:32

Hva skjer med bloggen, Marius?

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits