Dette er den orginale Sacher Torten fra Wien

Jeg fikk nettopp denne kaken flydd inn fra Wien i Østerrike. Den autentiske "Zacher Torte" fra konditoriet i første etasje til det lukseriøse Hotel Sacher. 

Det er par kaker i som er verdenskjente for sin unike smak og utførelse. Denne er en av dem. Oppskriften er 180 år gammel, og HEMMELIG. Det betyr at selv om norske konditorier kanskje lager denne kaken, er det ikke den samme som den man får servert på hotellet i Østerrikets hovedstad. Derfor fikk jeg den levert direkte fra Wien, for sånn gjør vi det i hovedstaden!

Wien har en fenomenal bakekultur, og Sacher Torte (terte) er oppkalt etter 16-åringen som fant den opp i 1832, Franz Sacher. Han lagde kaken på oppfrodring fra Prins Metternich, som ville at hans viktige gjester skulle få en dessert de aldri ville glemme. 

Selve kaken smaker ganske ordinær sjokoladekake. Men det er tynt lag aprikosmarmelade i midten, og et sjokoladetrekk rundt kaken som har en litt søt og syrlig smak. Det er dette som gjør at kaken skiller seg ut. Wikipedia skriver at den består av tre forskjellige typer sjokolade.

Men da jeg satt og spiste terta til Franz i den deilige sommersolen i dag, syns jeg sjokoladetrekket hadde hint av sitron og vanilje. Dersom jeg skulle gjenskapt kaken, ville jeg skviset en halv sitron oppi kokesjokolade over vannbad, og tilsatt vaniljeessens.

Den var derimot litt tørr, til tross for den kjappe leveringen med fly. Men det var gøyalt å endelig ha prøvd den verdensberømte kaka. Neste mål er Red Velvet Cake på hotellet Waldorf Astoria i New York. 


Stikkord:

4 kommentarer

Nam

25.03.2012 kl.21:32

Den kaken så digg ut. Fikk lyst på den. Får alltid lyst pånoe digg på søndager.

Zack, zack zack!

Bano

26.03.2012 kl.11:01

Ikke rart du er blakk når du bruker penger på spesialimporterte gamle og tørre kaker he he =)

Marius

26.03.2012 kl.11:35

Helt riktig Bano :P Bortsett fra at jeg ikke brukte penger på dette.

Bojbefjes

26.03.2012 kl.21:44

Zackertorten koster den ik penger? :) det beste i livet er gratis ;)

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits