Hjemmelagde jeans nr. 6
Svart dongeri med glitrende sølv og rød kontrasttråd. Dette er mitt sjette par jeans og snart kommer mange fler.

Det begynner å bli en liten stund siden jeg har laget dongeribukser. Men jeg fikk en pangstart da en av mine nye arbeidsgivere ga meg dette stoffet. Samt en rekke andre stoffer jeg vil bruke i tiden fremover.

Jeg undret lenge over hva slags tråd jeg skulle bruke, og til slutt kom jeg frem til at rød tråd ville gitt buksen mest karakter. Jeg har også i mellomtiden lært å sette ekte nagler. Også kalt kobbernitter. Nå vil jeg kun bruke slike på alle framtidige bukser.

Kobbernitter har vært brukt i skinnmakerfaget i lang tid. Bruken av dem i dongeribukser går nesten 150 år tilbake i tid. Det var slike Jacob Davis introduserte for Levi Strauss, da de kom sammen og begynte med nagler i buksene. Det som kort sagt markerte starten på bukseeventyret til Levi´s. Det er de absolutt vanskeligste naglene å sette, og krever mye mer arbeid enn de jeg skrev om tidligere.  Men de er best og finest. 

Mine kommende bukser

  • Jeg har bestilt en 10 oz tjukk dongeri fra USA, som er helt svart og mer solid enn noe jeg har klart å få tak i her i Hovedstaden. Disse skal jeg lage bukser med uniformsstripe av.
     
  • Lilla bukser. Yepp, du hørte riktig. Lille kan være flott på menn, og jeg skal bevise det.

  • Rød bukser. Jeg har halvannen meter igjen av twillen jeg brukte til mitt aller første par bukser.  Og siden jeg ble så misfornøyde med dem, skal jeg nå lage et mye bedre par bukser av samme stoffet.

  • Stoffer fra Malta. Jeg venter også på blant annet svart speilfløyel og coxgrå dongeri fra Malta. Og det er mulig jeg begynner på disse først.  Stikkord:

2 kommentarer

W

25.03.2012 kl.20:05

Jeg digger alt ved bloggen din. Startet du å skrive i desember, eller finnes det eldre innlegg også? Jeg vil ha mer.

Mer, mer mer.

Marius

25.03.2012 kl.20:57

Hei W, det var kjempehyggelig. Jeg startet i August 2011. Hvis du ser til høyre over listen "Siste Innlegg" er det alle innleggene som finnes på denne bloggen.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits