Mine nye sommersko

Det endte opp med en tur på Grændsen i går. Der jeg kjøpte den ultimate sommerskoen for herrer. 

Håndsydde mokkasiner fra Sebago - et merke som har produsert den kjente myntlofferen siden 40-tallet. Skal jeg først bry meg om merker, så liker jeg de gamle traverne. De som har holdt på lengst - og har en tradisjon de viderefører.

Jeg har brukt slike sko siden jeg gikk på barneskolen, og syns det er like gøy hver gang jeg kjøper et nytt par. Skoen er sydd for hånd, gir god støtte til foten med dorksydd lærsåle, og er lett å ta på seg. Det stive skinnet holder passformen på skoen lenge. Forrige par jeg hadde fra britiske Loake, varte i tre år

Siden jeg måtte kjøpe dem i Norge, noe jeg vanligvis ikke gjør, måtte jeg ut med det dobbelte av hva slike sko koster i for eksempel England eller USA. Derfor skal jeg ta ekstra godt vare på disse, ved å pusse og olje dem så ofte som mulig. 

Myntlofferen er egentlig en norsk oppfinnelse, og kommer fra Aurland. Tidligere kjent som Aurlandsmokkasinen. Sebago var den tredje produsenten som ble store på denne patenten, rett etter G.H. Bass. Hele konstruksjonen av skoen er basert på hvordan Iroquois-indianerne sydde sine sko.

Det er selvfølgelig morsomt at min store helt Michael Jackson også favoriserte slike sko, men min personlige grunn er enkelt den, at de er elegante men ikke formelle. Lette å bruke og varer lenge. 

Stikkord:

Én kommentar

Nils

25.03.2012 kl.21:39

Hva hvis man ikke vil se ut som oldefaren sin på beina?

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits