Brakk stortåa og motbeviste internett
Kan nesten ikke tro at dette var nødvendig. Men etter å ha brukket tåa viste seg at alt internett sa om dette var feil.

Mandag kveld skulle jeg sparke en fyr i huet, noe som er helt vanlig. Men med et litt for lavt spark fra min side, og en uomtenksom blokk fra motstanderen, endte det opp med at jeg sparket han rett i albuen, og presset stårtåa bakover så mye at den knakk.

Jeg bet tenna sammen fortsatte treningen, og tenkte den bare var forstuet. Men etter hvert som hevelsen gikk ned, så jeg at den pekte en annen vei enn vanligvis. Jeg hadde ikke noe lyst til å dra ned på legevakta, fordi jeg hadde lest om brukne tær på internett. Og hørt et par historier fra andre andre medutøvere tidligere.

Flere forumposter på Kvinneguiden, VG Nett og Lommelegen, fortalte meg at man bare lot tærne gro av seg selv, uten å gjøre noe spesielt med det. De rettet seg visst ut på egen hånd. FEIL.

Samvittigheten sparket meg i ræva
Onsdag var tåa mi blitt lilla og stiv, og det var fremdeles temmelig vondt å gå. Etter at begge foreldrene mine styrket angsten ved å understreke hvor fæl den så ut, fikk jeg omsider dårlig samvittighet, og dro til legevakta. 

Etter den uutholdelige og forferdelig lange ventetiden der, fikk jeg tatt røntgenbilde som viste at det var et brudd tvers over leddet. Legen sa det var mulig at jeg faktisk måtte operere. Noe som knuste mytene jeg hadde lest på det mektige internettet, dagen i forveien.

Men etter nærmere evaluering, måtte jeg kun gipse foten. Noe jeg opplevde som høyst unødvendig, men legen bekreftet at dersom jeg ville ha en bevegelig stortå i framtiden, måtte jeg bare finne meg i å gå med gips. Kanskje så lenge som i fire uker. Og dermed ble brukken tå - plutselig mer alvorlig enn jeg noen sinne kunne forestilt meg. 

Ingen sko passet når jeg kom hjem. Dermed måtte jeg bruke kreativiteten, og klippet opp en gammel crocs-sandal, til å passe rundt foten. Jeg håper virkelig gipsen var nødvendig, og at jeg ikke har blitt offer for en overforsiktig lege. Dette kommer tross alt til å begrense treningskapasiteten min i en stund framover.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits