Pinterest - Den beste måten å dele bilder
Jeg meldte meg nettopp inn i Pinterest. Det nye sosiale nettverket for bildedeling. Med verdens enkleste og mest elegante brukeropplevelse.

Stadig dukker det opp nye og smarte konsepter innen sosiale nettverk. Pinterest er en av de som holder seg til ett tema: fotografering. Akkurat som Twitter holder seg til lynmeldinger.

Det eneste jeg frykter er at Pinterest ender opp som den gamle traveren DeviantArt. En gang verdens beste nettsted for fotodeling, og ett av de første sosiale nettverkene. Jeg var selv med når jeg var 15 år, men merket fort at bilder av skyer, dårlige photoshop-bakgrunner og stjålne bilder utgjorde majoriteten av innholdet. Etter hvert gikk jeg over til den norske foto.no. Men selv der gikk jeg lei.

Les også min omtale av Google+

Alt var for knotete. Det var ingen enkle tjenester for å dele lidenskapen for gode bilder på. Men Pinterest ser ut til å utfylle dette kravet. Det handler ikke bare om ett og ett bilde, men heller konteksten. Du lager kollasjer av bilder, slik at du får satt for eksempel en kaffemaskin, i kontekst med alt tilhørende utstyr, kaffebønner, og hva du enn måtte finne på. 

Valgmulighetene holdes nede på et minimum - du kan kommentere og like. Alle menyer og knapper er svære i brukersnittet til Pinterest, som sannsynligvis fungerer like bra på iPad, som på datamaskin. Best av alt har de engasjert fotoentusiaster verden rundt, men foreløpig er det få nordmenn der. Gi det en sjanse. Sjekk ut min Pinterest

Stikkord:

8 kommentarer

Marianne

19.02.2012 kl.22:06

Etter å ha skummet gjennom et par blogginnlegg her har jeg i hvert fall svaret på hvorfor du er arbeidsløs som journalist. :)

Marius

19.02.2012 kl.23:30

Å jasså Marianne? Hva er svaret da?

Marianne

20.02.2012 kl.00:29

Det er nok en kombinasjon av flere ting.

De to mest dominerende årsakene er

1. Skriveferdigheter og språk. Du bør være godt over gjennomsnittet på dette området, men er tvert imot ganske dårlig. Du klarte til og med å få inn en stygg feil i de to små setningene i ditt forrige svar. "Jaså" heter det, ikke "jasså."

2. Bloggen din er gjennomsyret av det som enten er dårlig utviklet sosial intelligens, eller bare en veldig merkelig form for humor. Begge deler tar seg svært dårlig ut om man skal jobbe som journalist.

Kan virke krasst, men du spurte, så jeg svarte. :)

Marius

20.02.2012 kl.01:05

Jeg tror ikke du helt vet hva du snakker om. Tipper jeg riktig hvis jeg sier du er rundt 16-17 år gammel?

Hvordan tar det seg ut å kritisere en blogger du ikke kjenner, for manglende sosial intelligens, i kommentarfeltet på et blogginnlegg som handler om noe helt annet? Er det typisk å gjøre for en sosialt oppegående person? Som heller ikke tør å fremstå med sitt fulle navn?

Jeg syns det lukter av en pessimist som griper første sjansen hun har, til å peke på noe negativt. Er du forresten klar over at du har flere tegnfeil i svaret ditt?

Marianne

20.02.2012 kl.17:57

1. Jeg innbiller meg ikke at jeg er noen journalist eller har noen annen skribentjobb, så kravene til mine skriveferdigheter er selvfølgelig ikke så store som de burde være til noen i det yrket. Det burde egentlig være unødvendig å presisere.

2. Jeg kom bare med den småkrasse kritikken da du eksplisitt spurte om det. At du ikke tåler det, men istedet inntar den defensive holdningen og går til direkte motangrep sier meg jo også en hel del om hvor godt jeg traff.

Når jeg kom med velbegrunnet kritkk var det på bakgrunn av informasjon jeg hadde samlet opp ved å lese gjennom bloggen din. Jeg tror jeg traff blink. Når du nå kommer med et motangrep skyter du med løskrutt og bind for øynene fordi du ikke har noe å basere det på. Det er vel ingen overraskelse at du bommer. :)

Marius

20.02.2012 kl.20:23

Siden du ikke tør å svare på de helt enkle spørsmålene jeg stilte deg, så regner jeg med at jeg hadde rett. Spesielt når du er så naiv og tror at kvalifikasjoner ikke har noe å si i en slik diskusjon. Har jeg vist noen tegn på ikke tåle utsagnene dine? Jeg syns det er fint du kommenterer her, men du treffer ikke blink med kritikken din. Du klarer ikke en gang å skille mellom humor og sosiale ferdigheter. To vidt forskjellige ting. Og allikevel prøver du å kritisere meg som person. Jeg står frem her med fullt navn, det er mye mer enn man kan si om deg. Og forresten - jeg skriver bedre enn deg. U mad?

Marianne

21.02.2012 kl.01:18

Du fremstår stadig mer defensiv mens jeg er helt åpen for å innrømme mine svakheter. Jeg er ydmyk av natur. Jeg er langt unna å være noen god skribent, vi ligger nok omtrent på samme nivå. Vi er selvsagt ikke gode nok for journalist-stillinger i tidsskrifter med respekt for seg selv. Forskjellen er at jeg ikke har behov for å flashe at jeg er kvalifisert for noe slikt, spesielt i og med at jeg har selvinnsikt nok til å skjønne at jeg ikke er på det nivået.

Det er mange grunner til at jeg ikke gidder å signere med mitt hele navn. For det første har jeg overhodet ikke noe eksponeringsbehov på internett. For det andre er jeg enda ikke ferdigstudert, og ønsker færrest mulig spor etter meg før første jobbsøknad. For det tredje ser jeg prinsipielt på anonymitiet på internett som et ypperlig virkemiddel for at folk skal tørre å være ærlige og oppriktige uten bekymringer for konsekvenser, akkurat som i politiske valg.

Du klarer forøvrig tydeligvis ikke å lese hva jeg skriver. Jeg skiller nettopp ved humor og sosial intelligens ved å skrive at "bloggen din er gjennomsyret av det som ENTEN er dårlig utviklet sosial intelligens eller bare en veldig merkelig form for humor." I løpet av denne lille passiaren har jeg uansett skjønt hvor problemet ligger.

Marius

21.02.2012 kl.13:18

Jeg ligger nok mange nivåer over deg gitt. Lykke til med passiaren og anonymiteten din. Og den sosiale overlegenheten din.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits