Nye vintersko fra Oslos beste skobutikkI dag kjøpte jeg nye vintersko fra en av de tre beste skobutikkene i Oslo.

Etter å ha fått min første lønn på halvannet år, bestemte jeg at det første fornuftige kjøpet jeg skulle gjøre, var et par nye sko til vinteren. 

Statens veivesen gjør en elendig jobb med å salte og gruse veiene her. Byens vaktmestere og gårdeiere er like late. Derfor blir det ofte lange perioder hvor isen er speilblank, eller man vasser i snø. Da trenger man både varme sko, og solide såler som holder grepet på veien. Selvfølgelig måtte jeg ha noe svart og elegant på mine føtter, og endte opp med et par skoletter fra Rieker. Det nytter ikke å kjøpe et par plastikkstøvler laget i Brasil, av folk som aldri har sett en norsk vinter. Og slike tullesko er det mange som selger her i hovedstaden.

Jeg foretrekker alltid sko i skinn, helst svart og blankt. Samtidig liker jeg at fottøyet ikke ser ut som et lappverk av skinnbiter, men bruker så få som mulig, slik at overflaten blir gjevn. Riekers sko er foret med kunstig ull, og var overraskende fjærlette å gå med. I tillegg var de varme, og med en såle nesten like grov som Timberland-støvla mine, håper jeg de ikke sklir på isen. 

Dette er ekte sko. Jeg har aldri likt sko av nylon, canvas, myggnetting og silikon, som de fleste bruker her i landet. Jeg vet at det eldste er best: Skinn, ull, og naturlige stoffer som menneskeheten har laget sko av i årtusener. Og når jeg har den smaken som jeg har, er det kun tre skobutikker i Oslo som har godt nok utvalg:


Grændsens Skotøimagazin - 
Grensen 12 (sentrum)

Det var her jeg kjøpte skoa i dag, og har forholdt meg til denne butikken gjennom hele oppveksten. Den har det beste utvalget i byen, så hit bør man dra for mangfoldet, som lønte seg for meg i dag. Men prisene er stive, og på enkelte skomodeller kan man spare penger, ved å dra til to av de andre. 


Ramona Skosalon - 
Markveien 53 (Grünerløkka)

Har også godt utvalg, men kanskje litt mer pensko, som ikke passer helt til den kommende sesongen vi har foran oss. Utvalget av pensko er merkbart forskjellig fra Grændsen, og det kan man sannynligvis spare på her.


Sannergaten Skotøymagasin - 
Sannergata 8 (Ringnes park) 

Omtrent like stor butikk som Ramona, men har kanskje enda mer variert utvalg. Andre modeller jeg så på i dag som Dr. Martens og Camel Active, er billigst her, hvor du kan spare flere hundrelapper i forhold til Grændsen. 

 

Én kommentar

27.12.2011 kl.02:04

" Riekers sko er foret med kunstig ull"

"Jeg vet at det eldste er best: Skinn, ull, og naturlige stoffer "

....

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits