Min hjemmelagde sølvbukse ferdig

Oppdrag sølvbukser del.3
Her er buksene jeg har arbeidet med i flere uker: Jeans i sølv.

Det startet med en målsetning om at siden bukser fra Dior og Balmain var altfor dyre, så fikk jeg lage dem selv. Deretter måtte jeg lære meg å sy jeans-først, og det første steget på veien var å kartlegge tilgjengeligheten av mønster for herrer, i det kvinnedominerte symarkedet. Da endte jeg opp med å importere fra KwikSew i Sverige.

Les del.1: Stoffprøve fra Japan

Deretter måtte jeg jakte ned sølvdongerien jeg skulle lage buksene av. Og hele prosessen med å anskaffe det, tok i underkant av tre uker. Jeg importerte stoff fra en likesinnet Jeans-entusiast i Japan. For de som ikke vet det, er interessen for Jeans enormt høy der, og er et av høydepunktene i deres fascinasjon for den amerikanske levemåten.

Men det stoppet ikke der. Jeg endte opp med å lære meg å bruke symaskiner fra 50-tallet, som jeg sydde buksene med. Jeg kjørte i halvannen time for å hente en maskin fra Singer Company, og ble helt forelsket i denne produsentens historie. Det siste jeg trengte var nagler - noe alle jeans må ha. Og det importerte jeg fra nok en Jeans-entusiast, denne gangen i Nashville, USA.

Les del.2: Utskjæring av mønster

Så etter ha brukt enorme ressurser på å lære meg dette, måtte jeg jo ta et skikkelig bilde, istedenfor å bare slenge dem på senga. Så her er dem, sølvbuksene jeg selv har lagd:

 7 kommentarer

itstoday

14.11.2011 kl.15:07

Fin blogg du har! Hatt en fin start på uka?

Aurora

14.11.2011 kl.15:24

Stilig! Skjønner ikke at du har lagd dem, de ble så bra!! :) Men er det undertegnelse på bak lomma på den buksa også?? :D

Marius

14.11.2011 kl.15:33

Hei Aurora, tusen takk. Nei denne lagde jeg før jeg begynte med signaturen på baklomma. Her er det faktisk en stor M bak på hver lomme. Men den syns ikke så godt pga tråden er svart.

Itstoday takk, jeg får lønn i morgen, for første gang på halvannet år. Det blir en fin start på uka.

mmcathrine

14.11.2011 kl.16:26

dritkul!

FYEO

14.11.2011 kl.20:41

Utrolig bra slutt produkt! får veldig lyst til å begynne å sy selv, prisene på jeans nå om dagen er skyhøye.

Har du presset de?

Cilith

14.11.2011 kl.22:38

Jeg er mildt sagt IMPONERT! Din geniale mann! :) Har nylig fått en Singer selv, men har ikke blitt noen racer på den enda.

Marius

14.11.2011 kl.22:39

FYEO ja jeg har pressa dem. Det var ikke nødvendig, men siden stoffet er så pent, så bruker jeg disse sølvbuksene som en slags penbukse. Ikke til hverdags. Og da passer det med press.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits