Hektisk mediedag beviste at NRK er flinkest

I går ble jeg intervjuet fire ganger i media av både NRK og TV2. Det var i forbindelse med at jeg driver den norske fanklubben for Michael Jackson.

Jeg sto opp syv om morgenen, for å være med på Nyhetsmorgen på radiokanalen P2, og det var første gang jeg så redaksjonen til statskanalen. Alt var godt organisert, ryddig og så moderne ut. Muligens en av de flotteste redaksjonene i landet, og det er inspirerende for meg, som er utdannet journalist.

Etter intervjuet mitt om Conrad Murray i P2-boksen, ble jeg geleidet ut og bort til sminkestolen, hvor jeg rakk å sitte 15 sekunder, før jeg ble intervjuet i TV på Morgennytt. Da jeg kom hjem, var sendingen allerede tilgjengelig gratis på nettsidene deres, slik at jeg fikk sett intervjuet med meg selv. Man vil jo det?

Se intervjuet her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/801711/ (flytt tidsmarkøren til 21:15)

NRK er flinkest
Dette var en dag jeg holdt på med riving av kjøkkenet hjemme, og etter å ha kommet hjem fra NRK, skiftet jeg til arbeidsklær. Men det tok ikke lang tid før jeg ble oppringt av TV2, som ville ha meg ned til Nyhetskanalen i Karl Johansgate (hovedgata her i hovedstaden). Det takket jeg ja til, siden jeg syns det er høflig å gjøre, når man blir spurt om å stille opp i et intervju.

Veldig fort måtte jeg lage meg en tidlig middag, før jeg skiftet til finklær igjen, og gjorde meg klar for et nytt intervju. Da ringte NRK, og ville ha meg tilbake til Kulturnytt, bare en halvtime etter at jeg hadde vært på TV2 Nyhetskanalen. Jeg fortalte dem at det kunne bli vanskelig, og da sa de "greit, vi betaler for drosje til deg". Jøss, så hyggelig da.

Når jeg kom tilbake til NRK på Marienlyst, for andre gang, møtte jeg de sylskarpe resepsjonistene, som så jeg kom ut av drosjen, og spurte "er det kvitteringen fra taxien du har der?". Jeg svarte ja, og med en gang åpnet de kassaapparatet sitt og ga meg pengene tilbake i kontant. Før jeg ble hentet av en hyggelig jente rett etterpå, og inn til redaksjonen.

TV2 er gjerrigknarker
TV2 var like hyggelige tidligere på dagen. De har en flott resepsjon, og jeg fikk litt bedre tid til sminke der, slik at jeg kunne se bra ut på skjermen. Men gjorde jeg det? Ikke vet jeg!

Jeg lurte jo selvfølgelig på hvordan intervjuet ble, som jeg selv hadde vært med på, og da var de så generøse at jeg fikk gavekort, på ett måneds medlemskap på TV2Sumo, hvor jeg skulle kunne se intervjuet mitt. Akurrat det samme systemet som NRK har, bare at TV2 sitt koster penger. 

Men opptaket ble ikke lagt ut på Sumo. Det ble faktisk ikke tatt opp og lagret i det hele tatt. Og etter at kundestøtten på Sumo ikke kunne hjelpe meg, ble jeg bedt om å kontakte bildedesken deres. De holdt til i Bergen, og bergensere har man ikke respekt for her i Hovedstaden! I hvert fall ikke når de skulle ha 250 kroner for å sende meg nyhetsklippet på fire minutter.

250 Kroner altså - For et intervju jeg selv var med på! Jeg gjorde TV2 en tjeneste og stilte opp på intervju, når jeg kunne sagt nei. Da kunne de ha gjort meg en tjeneste ved å vise meg intervjuet vel? Men neida, så hyggelige kan de ikke være. Og de fikk visst 3000 slike forespørsler hver eneste dag. Og da var jeg plutselig lei av å snakke med de uhøfflige bergenserne. Så jeg ringte tilbake til TV2 i Oslo, og spurte om det var noe de kunne gjøre for meg. Men da beklaget de, og innrømmet at dette hadde de dårlige rutiner på. Og jeg er helt enig: Dette har dere dårlige rutiner på, TV2. Men det har ikke NRK. Husk at for 250 kroner kunne jeg kjøpt meg en helt ny film på blu-ray. 

OPPDATERING!
Nå har TV2 vært så flinke at de klarte å laste opp intervjuet til min Sumo-konto. Kostnadsfritt! Men det er selvsagt etter å ha klaget til to forskjellige kundestøttekontakter i hele dag. Så mye av min opprinnelige kritikk står fortsatt. Men nå fikk i hvert fall historien en lykkelig slutt, siden TV2 viste seg å være imøtekommende og hensynsfulle likevel. Det var bare litt klaging som måtte til. Forresten var det mye bedre lyssetting i Nyhetskanalen enn i NRK:
Stikkord:

Én kommentar

Marianne Emine

09.11.2011 kl.18:59

Så akkurat intervjuet ditt med Nrk, likte det veldig godt. Godt jobba Marius :)

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits