Kjempegod NORSK grønn te

Du har kanskje vært borti drikken vi referer til som "te"? En varm urte og plante-drikk som gjerne kommer fra steder som Asia og Afrika.

Jeg har med stor glede oppdaget at det faktisk lages te her i Norge. Med norske ingredienser. Helt norsk altså. Og den er nydelig: Med smak av mynte, eller rettere sagt "eplemynte", humle og roseblader. Pluss et par sære ingredienser jeg velger å ikke bry meg om.

Min mor tok med teen hjem fra Trønderlannj, og den er laget på Aukrust gard og urteri. Du får ikke denne i din lokale Rimi-butikk. Men det er slikt jeg savner å se mer av. Denne teen forblir sikkert et nisjeprodukt, ettersom norsk te-produksjon ikke er like stort satsningsområde som i landene Kina, India, Sør-Afrika og midtøsten.

Men etter å ha prøvd St. Olavs te, har jeg lært at det ikke er noe i veien med norsk natur for å lage god te. Jeg tror jeg skal spare litt til jul, for da vi jeg helst dyrke norsk kultur så mye som mulig.. Det vil si spise norsk mat, drikke norsk drikke, og kjenne på norsk kultur. Og siden jeg alltid avslutter et måltid med en varm tekopp, skal jeg gjøre det med norsk te denne gangen, etter pinnekjøttet!
 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits