Disse bollene har du aldri smakt: Surdeigsboller med tranebær og valmuefrø

Her er de tatt rett ut av ovnen med en helt orginal smakskombinasjon.

Istedenfor rosiner, som også er godt, har jeg eksperimentert med forskjellige tørka frukter. Primært bær, til å ha inni bollene. I dag, eller rettere sagt i går - ettersom de er bakt med min egen surdeig - falt valget på tørkede tranebær.

Merkelig nok så smaker samtlige tørkede bærfrukter ganske likt inni boller, men tranebær har en anelse mer sitruspreget smak. I tillegg har hadde jeg en halvkilo valmuefrø, og siden det er godt på loff, hvorfor ikke boller? De passet utmerket, og dannet et sprøtt lag på toppen. 

Jeg er motstander av å bryte med tradisjonell baking, der for eksempel Deli De Luca selger boller med både sjokolade og lakris inni - Nei takk.

Men å ty til andre naturlige produkter, og erstatte en bærtype med en annen, er for meg den riktige måten å tenke nyskapende på. De skal ikke smake godteri. Det skal smake boller. 

3 kommentarer

Maria

22.09.2011 kl.20:22

SV: Fint jeg ikke er alene! Jeg kan virkelig ikke fordra faget, og jeg vet at den utdannelsen jeg ønsker ikke involverer matte. Hva slags utdanning har du da? :)

Marianne Emine

23.09.2011 kl.00:24

Kan ikke helt se for meg boller å valmuefrø, men mulig det er godt? :-p

Marius

23.09.2011 kl.00:47

Det kunne ikke jeg heller :P Så derfor prøvde jeg.

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.





bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits