Meldte meg nettopp inn i Google+Så langt virker Googles sosiale nettverk ganske likt Facebook. Men hvor er jentene?

Millioner har registrert seg allerede, men bare nylig åpnet det for at alle kunne registerere seg. Før krevde det invitasjon. 

Så langt har ikke Google+ den tilknyttningen mot aktiveterer og interesser, som Facebook har med sine grupper og sider. Selv om Google er verdens største søkeselskap, er databasen deres overraskende liten på dette feltet. 

I praksis tilsier det at Google verken har hørt om arbeidsplassen eller skolen min. Det virker kanskje ubetydelig, men poenget med et sosialt nettverk, er nettopp at slike parametere må på plass, så fort som mulig. Da kan folk finne hverandre, og skape kontakt.

Blir Google+ trendy?
Det vil forbedres med brukernes hjelp over noen år, men jeg lurer på om tilstedeværelsen av jenter vil det. De bruker Facebook, og jeg fant selvfølgelig bare en brøkdel av dem på Google+, mens jeg fant betraktelig fler av mine mannlige bekjente der. Vil Google+ klare å bli like allment som Facebook er?

Vi skal liksom være førstemann til å prøve det nyeste og det beste. Så hvorfor vil ikke jentene det samme? Kanskje fordi det holder med Facebook. Og så er Googles nettverk veldig likt. Til tross for sin geniale måte å organisere venner på.

Google har den fordelen av å ha flere produkter, som lenkes sammen samme hvor du er. Om du går inn på søkemoteren deres for dine ukentlige kakeoppskrifter, er du bare ett klikk unna det sosiale nettverket deres, eller epost-kontoen din og lignende. Men jeg er usikker på om dette er en fordel for brukerne, eller om et tydeligere skille mellom produktene hadde vært bedre.

Blir vi lettet eller forvirret?

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits