Stoffprøve av japansk sølvdongeri

Oppdrag sølvbukser del.1
Her har jeg mottatt stoffprøve på sølvfarget dongeri. Denne skal jeg bruke til å lage sølvfargede jeans med. Denne posten markerer starten på prosessen, som jeg skal blogge om framover. 

Dongerien er svart, med sølvtråder vevd inn i stoffet. Det er laget i Japan, av Hideki Kuroda, som driver sitt eget verksted for dongeribukser - Royal Navy Tailor, som holder til i Tokyo.

Jeg fant han gjennom den internasjonale grossisttjenesten Alibaba.com, hvor produsenter selger varer til andre bedrifter. Og der sto det enten mellom å kjøpe 1000 meter med stoff fra Kina, mens Hideki holdt en litt lavere profil, og hadde minimumsbestilling på 10 meter. Etter at jeg ringte han, har vi utvekslet e-post over noen uker, og han var såpass snill at han sendte meg en stoffprøve, fordi bildene ikke gir et realistisk inntrykk av tekstilen han lager selv.

Flere motehus som Dior, Balmain osv, har de siste årene laget sølvdongeribukser i kolleksjonene sine. Jeg oppdaget dem gjennom min store helt Michael Jackson, som brukte dem i en fotoserie fra bladet Ebony i 2007. Men da jeg oppdaget at de store designerhusene skulle ha over 2000 kroner for et par bukser, visste jeg det var uaktuelt. Og jeg er sånn person som tenker at "da lager jeg dem heller selv". Samme hva det krever av meg.

Bestem passformen før du syr
Jeg har i lang tid vært glad i modifisere klær. Sydd på nye detaljer, og gitt dem et eget utseende med gjevne mellomrom. Nå har jeg tatt opp interessen for fullt igjen, og bestemt meg for å lære å lage mine egne jeans fra bunnen av. Etter å ha gått ned en del i vekt, har jeg de siste årene gjort meg kjent med forskjellige passformer på bukser.

Slik har jeg funnet ut at jeg vil ha en bukse som sitter på kroppens naturlige hofte, ikke under - slik alle moderne designbukser gjør. Jeg vi nemlig at klærne skal være like brukervennlige, som de er pene. Og det kan man ikke si om en bukse hvor rompa faller ut, om man skal plukket opp noe på gulvet. Eller som du ikke kan løfte beina skikkelig med. 

Jeg vil at beina på buksa skal sitte i klassisk rettskåret passform, alá Levis 501 eller Wrangler 13MWZ, slik at kroppens naturlige form kommer frem, men at den fortsatt gir deg luft mellom beina og stoffet, og ikke sitter stramt som en strømpebukse. Kort og godt hater jeg "jeggings"-fenomet, som har regjert buksemoten for menn de siste åra. 

Jeg har funnet et mønster som passer mine krav, og det skal jeg skrive om i neste innlegg, del.2 om sølvbuksene. Her kommer en video om stoffet:

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits