Norges dyreste pizza: Kr 329,-

I dag var kjeften min så tørr at tunga satt fast i ganen. Jeg avsluttet nemlig gårsdagen med Pizza Baronen.

Siden jeg fikk deres nye meny i postkassa, bestemte jeg meg for å gi dem en ny sjanse. Noe jeg aldri kommer til å gjøre igjen. Det har aldri vært noen tvil om Baronen prøver å herme etter Peppes. Både ved å kopiere navn på pizzaene, som "American Way" og "New Orleans", men også svært høye priser, på noe som i virkeligheten er fattigmannskost. Husk at Norge mobbes i utlandet for våre ekstremt dyre pizzaer.

Nå har de overgått selv Peppes, og begynt med en pizza til hele 329 kroner. Og det er UTEN levering. Argumentet for det høye prisnivået er at kjøttet er norskt. Jasså? Er ikke det å forvente? Vi bor i Norge, og har våre egne kuer, griser og kyllinger. Selvfølgelig er kjøttet vi spiser her norskt. 

Gladpakkisen som leverte pizzaen, svarte på konfrontasjonen at de hadde fått pizzaen sin anbefalt av pizzakokkene i Amerika. Men noe mer visste han ikke om det. "Det var alt han hadde hørt". Jeg tviler på at han har vært i USA og smakt pizzaen der.

Marinert ananas
Baronen prøver å presentere seg selv som et profesjonelt selskap, på lik linje med Peppes. Men for et trent øye, svikter de på så mange flaue områder. Den første pizzaen på menyen deres har blant annet "marinert ananas", hva nå enn det er. Og de har samtidig slengt seg på gatekjøkken-trenden her i byen, hvor de har to terningkast seks, avbildet på menyen. Uten å sitere hvor disse terningkastene kommer fra. De er bare grafikk, ment for å lure kunden. 

De har riktignok et sitat fra Aftenpostens pizzatest, uten at det har sammenheng med terningkastene. Men etter gårsdagens pizza, har jeg fått bekreftet nok en gang, at Aftenposten er det siste du skal stole på, når det gjelder pizza. De har rett og slett ikke peiling på mat, og gir feilvurderinger som gir oss lesere, gale inntrykk av kvaliteten på maten. Dette har blant annet Eyvind Hellstrøm kritisert dem for. 

Saltet mennesketunge
Pizzaen jeg betalte 229 kroner for, var tørr, og generisk i smaken. Dette kommer av at den var hevet for lite, og samtidig stekt for lenge. Kjøttbollene ser faktisk ut som de Peppes-bollene på supermarkedet. Og det er ingen umulig tanke at Baronen har kjøpt inn disse, og lagt rett på pizzaen sin. 

Retten som egentlig skal gifte godt bakverk, velsmakende tomatsaus og fersk ost sammen, var så salt, at ølen jeg skyllet ned med, svei på tunga. Med levering kom det hele på 294 kroner. Og selv etter at jeg hadde klaget på prisnivået til budet, var han modig nok til å spørre meg om jeg virkelig trengte vekslepenga tilbake. Noe jeg selvfølgelig skulle ha. 

Et godt tips generelt, er å ikke kjøpe pizza fra en sted, som også lager indisk mat. Dem finnes det mange av her i hovedstaden. Men Baronen lager i tillegg meksikansk mat, og grillmat. De begynner vel snart med sushi også.  Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits