Kinesisk blåtann-mus til 90 kroner

Jeg hentet nettopp min nye mus fra DealExtreme. En liten og nett trådløs mus med blåtann 2.0-tilkobling. Kun 90 kroner.

Etter å ha knust flere mus fra store produsenter som Microsoft og Logitech i det siste, gadd jeg ikke lenger bruke 400-500 kroner på produktene deres. De er alle laget av plastikk, og vil gå i stykker før eller siden. Derfor slo jeg til på denne enkle musen, som kun kostet meg 90 kroner totalt.

Deal Extreme er en kinesisk nettbutikk som selger ekstremt billig elektronikk. Flere av produktene deres er enten kopier av andre store varemerker, eller motsatt. Mange av produktene er laget som billige alternativer til det kinesiske markedet, hvor folk driter i hvilken logo som står på dem, og avanserte funksjoner.

Det burde vi nordmenn gjøre også. Jeg er Apple-fan for livet nå, som betyr at jeg har investert ganske mye penger i en flott Macbook, men ville aldri kjøpt deres egen "Magic Mouse". Jeg vil ha en helt vanlig mus med rullehjul og to knapper, uten en kabel i veien. De store produsentene som selger produktene sine i norske butikker, finner stadig nye måter å gjøre dem unødvendig dyre på. Enten det er høyere oppløsning på laseren, finere innpakkning, eller ekstraknapper til folk som kun spiller World of Warcraft. 

Razor, Microsoft og Logitech skal liksom finne opp hjulet på nytt hele tiden. Og det faller ikke jeg for lenger. Kineserne er i tillegg mye mer radikale når det kommer til å finne opp egne produkter. Handler du på Deal Extreme så svir det heller ikke i lommeboka, å prøve ut noen av dem. 

Du må finne deg i å prøve å feile litt, ettersom de fleste varene mangler instruksjonsmanualer på engelsk. Hvis de i det hele tatt har en manual. Men nettbutikken er forsterket av muligheten for kundene til å legge inn anmeldelser, veiledninger, bilder og videoer av varene de har kjøpt. Og slik fant jeg ut at jeg ville ha nettopp denne musa. Og nå har jeg sendt inn en anmeldelse til dem, som bekrefter at, ja - den fungerer på Mac!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits