Gjorde røverkjøp på designerjakkeDet går an å prute i Norge også. Denne Matinique-jakken fikk jeg for en brøkdel av prisen.

Jeg liker å handle klær, men gjør det ikke ofte. Jeg driter langt faen i mote og sesonger. Men akkurat nå er jeg i en periode i livet, hvor jeg kjøper mye nytt til garderoben min. Og når jeg først gjør det, vil jeg at plagget skal vare i mange år.

Det må med andre ord ha høy kvalitet. Og denne jakken er en klassisk motorsykkel-jakke, bortsett fra at den er i vannavstøtende canvas, og ikke skinn. Jeg bor rett ved siden av en Outlet, og de insisterte på at det er en sommerjakke. Men jeg har aldri sett noen bruke forede klær i August.

Da jeg fikk muligheten til å kjøpe jakken for halvparten av salgsprisen, kunne jeg ikke si nei. Bare 400 kroner betalte jeg. Veiledende pris - altså det alle vestkantfjottene betaler - var i underkant av 2000 kroner.

For å prute i Norge, innebærer det at butikken har et visst eierskap over produktene og prisene sine. Det blir vanskelig hvis det er en kjede, som skal ha like priser i butikker over hele landet. Av kunden kreves det mot, og ikke være redd for å uttrykke misnøye over prisen. Samtidig må du kunne vise interesse i produktet, slik at selgeren skjønner at du faktisk vil ha det. Klarer du det i syden, så klarer du det i Norge.

Stikkord:

2 kommentarer

F

11.08.2011 kl.16:53

En jakke fra Matinique er ikke en "designerjakke" din nisse. Du kan like greit kalle Matinique "h&m 2".

WHAT?

20.08.2011 kl.12:53

Ingen fra vestkanten hadde kjøpt en så stygg jakke fra det drittmerke!

Skriv en ny kommentar

Marius Wærhaug Madsen

Marius Wærhaug Madsen

26, Oslo

Rik og singel journalist fra Sagene i arbeidsløs tilstand.

bloglovin

Norske blogger

Hovedstaden

Kategorier

Arkiv

hits